Výroba bazalkového pesta
História janovského pesta sa musí začať informáciou, že pri príprave omáčok boli Janovčania už od stredoveku označovaní za skutočných majstrov a boli určitým spôsobom ovplyvnení aj korenistými orientálnymi chuťami. Navigátori, dobyvatelia a vládcovia morí po stáročia, Janovčania priniesli do svojej vlasti všetky zvyky Stredomoria, ale nielen to. Prvou a najúplnejšou knihou o gastronómii ligúrskeho územia a následne aj o Peste je „La Cuciniera Genovese“, výsledok práce Gio Batta Ratta, v ktorej pokračoval jeho syn Giovanni, ktorá pochádza z roku 1863 .
V historickom centre Levanta pripravuje „laboratórium pesta“ najstaršiu a najznámejšiu omáčku na svete od roku 1976. V tomto laboratóriu budete mať možnosť naučiť sa vyrábať pesto omáčku vlastnými rukami podľa tradície. Po ochutnaní pohára šumivého vína s miestnym extra panenským olivovým olejom na bruschette ochutnáte pesto omáčku vyrobenú tradičnou metódou a najskôr vám ukážu presný postup výroby. Prichádza potom chvíľa na prípravu vlastnej pesto omáčky v mažiari, o postupe vám nebudem prezrádzať viac a neprišli o momenty prekvapení. Na záver si vychutnáte svoje vyrobené pesto spolu s pohárom bieleho vína a niektorými typickými miestnymi produktami, ako sú olivy „taggiasche“ (malé a čierne olivy), odmena príde aj v podobe dezertu spolu s limoncinom, ako vynikajúca bodka za týmto autentickým zážitkom, ktorý vo vás zanechá nezmazateľnú spomienku na Cinque Terre a Ligúriu.
Cena: € 40,00/ osoba
Dĺžka trvania: približne 1,5 hodiny
Počet osôb: minimálne 2 osoby a maximálne 8 osôb
Pre viac info mi neváhajte napísať na email: info@elite-travel.sk