Kurz výroby bazalkového pesta

Výroba bazalkového pesta

História janovského pesta sa musí začať informáciou, že pri príprave omáčok boli Janovčania už od stredoveku označovaní za skutočných majstrov a boli určitým spôsobom ovplyvnení aj korenistými orientálnymi chuťami. Navigátori, dobyvatelia a vládcovia morí po stáročia, Janovčania priniesli do svojej vlasti všetky zvyky Stredomoria, ale nielen to. Prvou a najúplnejšou knihou o gastronómii ligúrskeho územia a následne aj o Peste je „La Cuciniera Genovese“, výsledok práce Gio Batta Ratta, v ktorej pokračoval jeho syn Giovanni, ktorá pochádza z roku 1863 .

V historickom centre Levanta pripravuje „laboratórium pesta“ najstaršiu a najznámejšiu omáčku na svete od roku 1976. V tomto laboratóriu budete mať možnosť naučiť sa vyrábať pesto omáčku vlastnými rukami podľa tradície. Po ochutnaní pohára šumivého vína s miestnym extra panenským olivovým olejom na bruschette ochutnáte pesto omáčku vyrobenú tradičnou metódou a najskôr vám ukážu presný postup výroby. Prichádza potom chvíľa na prípravu vlastnej pesto omáčky v mažiari, o postupe vám nebudem prezrádzať viac a neprišli o momenty prekvapení. Na záver si vychutnáte svoje vyrobené pesto spolu s pohárom bieleho vína a niektorými typickými miestnymi produktami, ako sú olivy „taggiasche“ (malé a čierne olivy), odmena príde aj v podobe dezertu spolu s limoncinom, ako vynikajúca bodka za týmto autentickým zážitkom, ktorý vo vás zanechá nezmazateľnú spomienku na Cinque Terre a Ligúriu.

Cena: € 40,00/ osoba

Dĺžka trvania: približne 1,5 hodiny

Počet osôb: minimálne 2 osoby a maximálne 8 osôb

Pre viac info mi neváhajte napísať na email: info@elite-travel.sk

Páčil sa ti článok ? Tak ho zdieľaj s kamarátmi.

Autor článku

Ciao amici, moje meno je Andrea Sokolíková a som majiteľkou cestovnej agentúry Elite travel, ktorá vznikla v roku 2019 a oficiálne začala prvú sezónu v roku 2022. V minulom živote som bola určite taliankou, inak si túto posadnutosť neviem vysvetliť. Som milovníčkou gastronomických zážitkov, prekrásnej prírody a zvučného talianskeho jazyka. V mojej ponuke nájdete iba dva talianské regióny Toskánsko a Ligúriu, Toskánsko som prvý krát spoznala vďaka filmu Pod toskánskym slnkom a vďaka mojim rodičom som sa zamilovala aj do Ligúrie. Vidiecke usadlosti, súkromné vily a štýlové ubytovanie pre vás vyberám osobne, spoznávam okolie a zbieram tipy od domácich. Pobyty sú tvorené na mieru nielen pre dvojice a zamilované páry, ale aj pre rodiny s deťmi, pre skupiny priateľov alebo pre vaše firemné akcie. A tak budem rada, keď sa aj vy so mnou zbláznite do života na taliansky spôsob!

Najnovšie blogy

Odporúčané ubytovanie

Podobné články