Škola varenia v historickom zámku

1.Zámok pri Florencii

Vitajte na zámku v Toskánsku, len 19km od Florencie. Oblasť Chianti Rufina patrí k najmenším zónam Chianti a považuje sa za veľmi jedinečnú vďaka podmienkam, ktoré umožňujú vynikajúco dozrievať hroznu. Ale nie je to iba táto maličkosť, čo robí tento kraj výnimočný. Je to aj správna teplota medzi dňom a nocou, ktorá poskytuje vyvážený balans kyslosti hrozna. Tunajšie vína sú preto veľmi elegantného charakteru, s krásnou dlhovekosťou a dobrým dozrievaním. Rešpektovanie prírody a teritória sa prenáša aj do ostatných výrobkov, ktoré tu produkujú v tzv. štýle BIOINTEGRALE. Tu sa snažia zachovať kolobeh života, aby nič nevyšlo nazmar a všetko, čo vypestujú na týchto obrovských pozemkoch, či už je to múka, zelenina alebo ovocie, má pre niečo svoj úžitok. Takže všetko organické sa aktívne vracia naspäť do procesu. O tom svedčí napríklad aj miestna bio kozmetika.

2.História zámku

Majiteľka zámku sa volá Anna a jej rodičia si zámok v roku 1968 prenajali a následne kúpili. V tom čase zámok nebol vo veľmi priaznivom stave, všetko bolo potrebné vybudovať od základov. Okolie zámku bolo zdevastované, vnútri nebola kúpeľňa, kuchyňa, ani izby… NULLA)! Ich plány sa však zmenili, keď sa museli presťahovať do Švajčiarska, kde žili nejakú dobu a následne aj rodičia Anny zomreli. Anna mala vtedy iba 24 rokov a rozhodla sa, že sa vráti do Toskánska na zámok a spraví z neho dokonalé miesto, že toskánsky vidiek bude aj ideálne miesto pre rodinný život a výchovu detí. A tak svoj život nanovo začali spolu aj s manželom Stefanom, ktorého spoznala v Taliansku na zámku. Za 30 rokov sa zámok premenil na miesto, kde vyrábajú 300 000 fliaš vína ročne, do ktorého zavíta ročne viac ako 10 000 turistov na ochutnávku, je to miesto, kde sa oddá 40 párov ročne a v ktorého apartmánoch a vilkách, ktoré ponúkajú na prenájom, môžete nájsť kúsok raja.

3.Kurz varenia MANI IN PASTA s ochutnávkou vína

Ak ste milovníci výbornej gastronómie, prekrásneho prostredia, tak tento kurz spojený s ochutnávkou vína je presne pre Vás. Tour začína výhľadom na rozľahlé vinice, vypočujete si príbeh rodiny a históriu vinárstva, presuniete sa do pivníc, ochutnáte 3 vzorky vína a dozviete sa viac o procese výroby vína, tour končí na nádvorí zámku a potom sa presuniete do kuchyne za šéfkuchárom, s ktorým si pripravíte dva druhy domácich cestovín. Zažijete vynikajúcu atmosféru a spoločne si vychutnáte obed, ktorý ste si pripravili. Darček dostanete v podobe zástery, ktorá Vám bude ešte aj doma pripomínať tieto krásne chvíle z Toskánska.

Cena: € 110,00/ osoba

Dĺžka trvania: 3 hodiny

Počet osôb: minimálne 2 osoby a maximálne 14 osôb

Pre viac informácii mi neváhajte napísať na email: info@elite-travel.sk

Páčil sa ti článok ? Tak ho zdieľaj s kamarátmi.

Autor článku

Ciao amici, moje meno je Andrea Sokolíková a som majiteľkou cestovnej agentúry Elite travel, ktorá vznikla v roku 2019 a oficiálne začala prvú sezónu v roku 2022. V minulom živote som bola určite taliankou, inak si túto posadnutosť neviem vysvetliť. Som milovníčkou gastronomických zážitkov, prekrásnej prírody a zvučného talianskeho jazyka. V mojej ponuke nájdete iba dva talianské regióny Toskánsko a Ligúriu, Toskánsko som prvý krát spoznala vďaka filmu Pod toskánskym slnkom a vďaka mojim rodičom som sa zamilovala aj do Ligúrie. Vidiecke usadlosti, súkromné vily a štýlové ubytovanie pre vás vyberám osobne, spoznávam okolie a zbieram tipy od domácich. Pobyty sú tvorené na mieru nielen pre dvojice a zamilované páry, ale aj pre rodiny s deťmi, pre skupiny priateľov alebo pre vaše firemné akcie. A tak budem rada, keď sa aj vy so mnou zbláznite do života na taliansky spôsob!

Najnovšie blogy

Odporúčané ubytovanie

Podobné články