Zber hľuzoviek

Čo je to hľuzovka?

Začnime teda otázkou, čo je to hľuzovka?  Hľuzovka je huba a jej charakteristickým znakom  je jej povaha ako podzemný organizmus (žije pod zemou) a žije v spojení s koreňmi vyšších rastlín, táto symbióza sa nazýva vzájomná, pretože poskytuje zrejmé výhody obom organizmom.  Každá odroda hľuzovky má svoju špecifickú, typickú arómu, ktorá je vhodná na špeciálne kulinárske využitie. Je to jedna z najdrahších surovín na svete, jej cena sa mení v závislosti od druhu, sezóny a dostupnosti.  V lesoch San Miniata môžete zažiť tento netradičný zážitok u majiteľa Vittoria, ktorý sa narodil vo Florencii.  Svoju kariéru začal ako distribútor v oblasti potravín a vína v 90-tych rokoch a získal rozsiahle znalosti o víne. Začiatkom roku 2000 stretol Giulia a Francescu, profesionálnych lovcov hľuzoviek, ktorí  pôsobili v Toskánsko a s nimi sa rozhodol propagovať kultúru hľuzoviek po celom svete.

Tour so sprievodcom a psíkom zakončená obedom

Užijete si prechádzku po typických toskánských lesoch, budete hľadať hľuzovky spolu so sprievodcom, ktorý má špeciálne vycvičeného psíka. Program začína v historickej vile, kde sa stretnete s Francescou, lovkyňou hľuzoviek. Skupina je vždy malá, maximálne 12 účastníkov. Francesca vysvetlí trik a tajomstvo lovu hľuzoviek a ako vycvičila svojho psa Cioca. Prechádzka v lese je nenáročná, ale veľmi zaujímavá, po prechádzke sa vrátite do vily na chutný obed založený na čerstvých hľuzovkách, ktorý zvyčajne zahŕňa hľuzovkové predjedlá, cestoviny s hľuzovkami (tagliolini al tartufo) a dezert vrátane vína Vin Santo. Vyrábajú aj skvelé červené a biele vína, takže počas obeda si môžete vychutnať aj degustáciu týchto klenotov Toskánska. Je tiež ideálnym miestom pre vaše nákupy tejto suroviny, pretože tu nájdete kvalitu a skvelú hodnotu.

Cena: € 150,00/ osoba

Dĺžka trvania: 3 hodiny

Počet osôb: minimálne 2 osoby a maximálne 12 osôb

Pre viac info mi neváhajte napísať na email: info@elite-travel.sk

Páčil sa ti článok ? Tak ho zdieľaj s kamarátmi.

Autor článku

Ciao amici, moje meno je Andrea Sokolíková a som majiteľkou cestovnej agentúry Elite travel, ktorá vznikla v roku 2019 a oficiálne začala prvú sezónu v roku 2022. V minulom živote som bola určite taliankou, inak si túto posadnutosť neviem vysvetliť. Som milovníčkou gastronomických zážitkov, prekrásnej prírody a zvučného talianskeho jazyka. V mojej ponuke nájdete iba dva talianské regióny Toskánsko a Ligúriu, Toskánsko som prvý krát spoznala vďaka filmu Pod toskánskym slnkom a vďaka mojim rodičom som sa zamilovala aj do Ligúrie. Vidiecke usadlosti, súkromné vily a štýlové ubytovanie pre vás vyberám osobne, spoznávam okolie a zbieram tipy od domácich. Pobyty sú tvorené na mieru nielen pre dvojice a zamilované páry, ale aj pre rodiny s deťmi, pre skupiny priateľov alebo pre vaše firemné akcie. A tak budem rada, keď sa aj vy so mnou zbláznite do života na taliansky spôsob!

Najnovšie blogy

Odporúčané ubytovanie

Podobné články