Kurz výroby bazalkového pesta

Dátum:
dohodou
Počet ôsôb:
min 2 - max 8 osôb
Dĺžka trvania:
približne 1,5 hodiny
Cena:
40,00 € / osoba

Program

Výroba bazalkového pesta

História janovského pesta sa musí začať informáciou, že pri príprave omáčok boli Janovčania už od stredoveku označovaní za skutočných majstrov a boli určitým spôsobom ovplyvnení aj korenistými orientálnymi chuťami. Navigátori, dobyvatelia a vládcovia morí po stáročia, Janovčania priniesli do svojej vlasti všetky zvyky Stredomoria, ale nielen to. Prvou a najúplnejšou knihou o gastronómii ligúrskeho územia a následne aj o Peste je „La Cuciniera Genovese“, výsledok práce Gio Batta Ratta, v ktorej pokračoval jeho syn Giovanni, ktorá pochádza z roku 1863 .

V historickom centre Levanta pripravuje „laboratórium pesta“ najstaršiu a najznámejšiu omáčku na svete od roku 1976. V tomto laboratóriu budete mať možnosť naučiť sa vyrábať pesto omáčku vlastnými rukami podľa tradície. Po ochutnaní pohára šumivého vína s miestnym extra panenským olivovým olejom na bruschette ochutnáte pesto omáčku vyrobenú tradičnou metódou a najskôr vám ukážu presný postup výroby. Prichádza potom chvíľa na prípravu vlastnej pesto omáčky v mažiari, o postupe vám nebudem prezrádzať viac a neprišli o momenty prekvapení. Na záver si vychutnáte svoje vyrobené pesto spolu s pohárom bieleho vína a niektorými typickými miestnymi produktami, ako sú olivy „taggiasche“ (malé a čierne olivy), odmena príde aj v podobe dezertu spolu s limoncinom, ako vynikajúca bodka za týmto autentickým zážitkom, ktorý vo vás zanechá nezmazateľnú spomienku na Cinque Terre a Ligúriu.

Program

Výroba bazalkového pesta

História janovského pesta sa musí začať informáciou, že pri príprave omáčok boli Janovčania už od stredoveku označovaní za skutočných majstrov a boli určitým spôsobom ovplyvnení aj korenistými orientálnymi chuťami. Navigátori, dobyvatelia a vládcovia morí po stáročia, Janovčania priniesli do svojej vlasti všetky zvyky Stredomoria, ale nielen to. Prvou a najúplnejšou knihou o gastronómii ligúrskeho územia a následne aj o Peste je „La Cuciniera Genovese“, výsledok práce Gio Batta Ratta, v ktorej pokračoval jeho syn Giovanni, ktorá pochádza z roku 1863 .

V historickom centre Levanta pripravuje „laboratórium pesta“ najstaršiu a najznámejšiu omáčku na svete od roku 1976. V tomto laboratóriu budete mať možnosť naučiť sa vyrábať pesto omáčku vlastnými rukami podľa tradície. Po ochutnaní pohára šumivého vína s miestnym extra panenským olivovým olejom na bruschette ochutnáte pesto omáčku vyrobenú tradičnou metódou a najskôr vám ukážu presný postup výroby. Prichádza potom chvíľa na prípravu vlastnej pesto omáčky v mažiari, o postupe vám nebudem prezrádzať viac a neprišli o momenty prekvapení. Na záver si vychutnáte svoje vyrobené pesto spolu s pohárom bieleho vína a niektorými typickými miestnymi produktami, ako sú olivy „taggiasche“ (malé a čierne olivy), odmena príde aj v podobe dezertu spolu s limoncinom, ako vynikajúca bodka za týmto autentickým zážitkom, ktorý vo vás zanechá nezmazateľnú spomienku na Cinque Terre a Ligúriu.

Je zahrnuté v cene

Nie je zahrnuté v cene

Platobné a storno podmienky

Ostatné informácie

Páčil sa ti zážitok ? Tak ho zdieľaj s kamarátmi.
Milí cestovatelia! Moje meno je Andrea a som zakladateľkou cestovnej agentúry Elitetravel Italy. Som milovníčka Talianska, gastronomických zážitkov a talianskeho životného štýlu. Počas mojich ciest som objavila regióny Toskánsko a Ligúriu, bola to láska na prvý pohľad a očarili ma natoľko, že som a rozhodla podeliť o tieto výnimočné zážitky aj s vami. Všetky ubytovania a zážitkové aktivity najskôr prechádzajú mojou osobnou skúsenosťou a cieľom je, aby ste si vaše plánovanie dovolenky užili bezstarostne, vychutnali si krásne prostredie, dobré jedlo, dobré víno a zamilovali sa do týchto malebných miest rovnako, ako aj ja. Teším sa na všetkých, ktorí sa pridajú k ELITE TRAVEL ITALY a zažijú dokonalú taliansku rozprávku! Vaša Andrea

Rezervácia zážitku

Kurz výroby bazalkového pesta