Prečo sa učiť taliansky jazyk

1. Objavovanie Talianska

Prvým dôvodom je, samozrejme, krajina pôvodu tohto jazyka: Taliansko je jednou z najfascinujúcejších a najbohatších na históriu na svete, je jednou z krajín s najväčším počtom pamiatok svetového dedičstva UNESCO! Každý sníva o cestovaní do miest ako Florencia, Rím a Benátky a ich sláva je určite zaslúžená. Taliansko je vo všeobecnosti mimoriadne rozmanitá krajina vďaka vlastnej histórii. Od severu na juh, od prímorských letovísk až po mimoriadne hornaté krajiny, môžete nájsť neuveriteľné prekvapenia len niekoľko kilometrov od seba. Existuje len jeden spôsob, ako sa autenticky ponoriť do atmosféry týchto neuveriteľných miest a mestečiek, a to ovládať čo i len minimum miestneho jazyka, komunikovať s miestnym obyvateľstvom a ponoriť sa do známeho a milovaného miesta. Zdá sa to samozrejmé, ale taliančina je hlavným spôsobom, ako objaviť krásy Talianska, ktoré aj dnes zostáva krajinou plnou tradícií a znalosťou jazyka alebo čo i len základov môžete zmenšiť vzdialenosť medzi vami a záhadami, ktoré na vás čakajú. Rady miestnych vám pomôžu urobiť vašu dovolenku v Taliansku oveľa zaujímavejšou a umožnia vám obohatiť si itinerár o nové zaujímavosti, mimo obvyklých turistických zastávok.

2. Krása jazyka

Zvláštnosť talianskeho jazyka spočíva v jeho muzikálnosti, v tom, že je melodický a jemný. Taliančina je na celom svete uznávaná ako jeden z najpopulárnejších jazykov. Učenie sa taliančiny je tiež spôsob, ako vyjsť zo svojej komfortnej zóny a vyskúšať niečo nové. Mnohí hrdo hovoria, že vďaka učeniu sa jazyka začínajú vidieť novú stránku seba samých, stávajú sa expresívnejšími, otvorenejšími a bez zábran, práve keď sa učia komunikovať ako skutoční Taliani. Je to účinný spôsob, ako sa vymaniť zo svojej komfortnej zóny, naučiť sa komunikovať s novou skupinou ľudí a spoločne zdieľať novú kultúru. Počas učenia bude ľahké identifikovať konkrétny osobný záujem, či už ide o jednoduché sledovanie slávnych talianskych filmov, čítanie talianskych novín alebo počúvanie talianskej hudby. Taliančina je jazykom, ktorý zostal najbližšie k latinčine, jazyku, z ktorého mnohí iní čerpali inšpiráciu pre slová a výrazy. To znamená, že ak si obohatíte slovnú zásobu, môžete sa ocitnúť v pozícii, v ktorej sa naučíte slová aj vo svojom vlastnom jazyku, alebo objavíte jednoduchší proces učenia sa jazykov.

3. Na profesionálne účely

Pre niektoré profesijné sektory, v ktorých sú talianske spoločnosti svetovými lídrami, predpokladá taliansky jazyk inú užitočnosť a jeho štúdium sa stáva aj niečím užitočným pre profesionálny rast a kariérny rozvoj. Pre odvetvia ako móda, dizajn, výtvarné umenie a kultúra, výroba a distribúcia potravín a nápojov, futbal, luxusný automobilový priemysel …V týchto odvetviach môže hovorenie týmto jazykom otvoriť mnohé dvere a znalosť talianskeho jazyka sa vám napokon hodí nielen vtedy, ak chcete pracovať v niektorom z týchto známych odvetví, ale aj získať akúkoľvek inú prácu. V súčasnosti sa obchoduje vo väčšom meradle globálne a medzinárodne, spoločnosti po celom svete spolupracujú a komunikujú medzi sebou v mnohých rôznych jazykoch. Výsledkom je, že zamestnávatelia teraz hľadajú potenciálnych zamestnancov, ktorí hovoria a rozumejú viac ako jedným jazykom. Najlepšie platené a uspokojivé pracovné miesta sú skutočne obsadené ľuďmi, ktorí hovoria po taliansky a/alebo dokonca inými cudzími jazykmi.

4. Zvádzajte a nájdite lásku

Taliančina je ideálnym jazykom na zvádzanie, pretože je melodická a harmonická a pomôže vám podmaniť si nielen talianskych mužov a ženy, ale aj každého, kto dokáže oceniť krásu jej zvukov a rytmu! Vedieť po taliansky je zárukou výnimočného šarmu, ktorému málokto odolá! Možno práve aj Vy stretne svojho vysnívaného muža/ ženu práve vďaka talianskemu jazyku a prežijete vášnivý temperamentný vzťah. Taliani majú to svoje čaro, keď hovoria práve svojim jazykom..doprajte im to. Mnohí z nás/ z vás aj vďaka láske k tejto krajine, jazyku stretli skutočnú AMORE a zapustili korene natrvalo s Talianskom, posúďte sami, či sú taliani naozaj takí milovníci?

5. Zábava

Štúdium taliančiny nie je opakujúci sa a nudný proces, práve naopak, proces učenia môže byť skutočne zábavný a uspokojujúci! V skutočnosti, ako budete postupovať, budete sa cítiť čoraz viac motivovaní študovať a prezentovať získané vedomosti! Znalosť jazyka je nevyhnutná na pochopenie mnohých aspektov vášnivého životného štýlu Talianov. Ulice po celom svete sú plné reštaurácií s talianskymi názvami, ale iba ak sa naučíte jazyk, môžete pochopiť „charakter“ jedla: možno budete dokonca prekvapení, keď objavíte skutočný význam niektorých pojmov a ponoríte sa do života tohto národa. Pochopíte omnoho lepšie vyjadrovanie aj gestami, ktoré idú ruka v ruke s tým, čo naozaj cítia…prísť na futbalový zápas a pochopiť ich nadšenie, zápal, nadávky..

6. Naučte sa taliansky jazyk pre taliansku kuchyňu a víno

Sme svedkami rastúcej posadnutosti talianskym jedlom. Pizza, cestoviny a lasagne, každý taliansky región má svoju vlastnú kulinársku tradíciu, typické chute, ktoré sa líšia mesto od mesta. Okrem toho je taliančina jazykom s najväčším počtom slov na pomenovanie jedla, reštaurácií, jedál a podobne. Môžete prekvapiť tým, že si s istotou objednáte v autentickej talianskej reštaurácii..vypýtať si pohár vína v taliančine a poklábosiť s čašníkom, zbehnúť na jedno caffé, opýtať sa na správnu cestu, keď zablúdite..taliani vždy ocenia, že hovoríte ich jazykom. A ich gastronómia je tiež jeden z dôvodov, prečo tam cestujeme z celého sveta.

Páčil sa ti článok ? Tak ho zdieľaj s kamarátmi.

Autor článku

Ciao amici, moje meno je Andrea Sokolíková a som majiteľkou cestovnej agentúry Elite travel, ktorá vznikla v roku 2019 a oficiálne začala prvú sezónu v roku 2022. V minulom živote som bola určite taliankou, inak si túto posadnutosť neviem vysvetliť. Som milovníčkou gastronomických zážitkov, prekrásnej prírody a zvučného talianskeho jazyka. V mojej ponuke nájdete iba dva talianské regióny Toskánsko a Ligúriu, Toskánsko som prvý krát spoznala vďaka filmu Pod toskánskym slnkom a vďaka mojim rodičom som sa zamilovala aj do Ligúrie. Vidiecke usadlosti, súkromné vily a štýlové ubytovanie pre vás vyberám osobne, spoznávam okolie a zbieram tipy od domácich. Pobyty sú tvorené na mieru nielen pre dvojice a zamilované páry, ale aj pre rodiny s deťmi, pre skupiny priateľov alebo pre vaše firemné akcie. A tak budem rada, keď sa aj vy so mnou zbláznite do života na taliansky spôsob!

Najnovšie blogy

Odporúčané ubytovanie

Podobné články

Jednoznačne najkrajšou oblasťou toskánského pobrežia je okrem známej Elby výbežok Monte Argentario. Krajina obklopená horami, morom krásnej priezračnej farby a farebnými mestečkami a dedinkami. Za mňa je to určite najčarovnejšia časť celého pobrežia, ktorá určite stojí za návštevu.
V Toskánsku si môžete vybrať Vaše ubytovanie podľa toho, čo chcete zažiť. Či už cestujete za pamiatkami, za gastronomickými zážitkami alebo za oddychom pri mori, existuje mnoho typov zaujímavých charakteristických ubytovaní pre túto oblasť. Poďme sa pozrieť, kde práve aj Vy môžete stráviť tu najkrajšiu toskánsku dovolenku.